vineri, 25 ianuarie 2013

Mama mea

Constanţa Bălănescu (1935-2006)

Mama a plecat într-o zi de 3 februarie şi nu s-a mai întors. E greu când mama ta nu se mai întoarce. Este de nedescris, insuportabil. Trebuie să ai mamă, ca să ştii. Trebuie să fii copilul unei mame, ca să simţi. Mama mamei a plecat la 87 de ani. Mama se jelea greu: Putea să fi avut şi o mie de ani, m-ar fi durut la fel, pentru că e mama mea
A fost o femeie simplă, inteligentă, cu gusturi alese - peste condiţia ei socială, curată, pricepută, lucrurile-cusăturile-dantelele-macaturile şi altele ieşite din mâinile ei erau bijuterii. Ştia mai multă geografie decât mulţi suplinitori de şcoală. Era o povestitoare înnăscută. O desenatoare autodidactă.
Este mama mea.  
Mâine, când ar fi împlinit 78 de ani, o pomenim de 7 ani. 
Dumnezeu să o ţină în lumina Lui şi să o odihnească!

2 comentarii:

  1. Nimic şi nimeni nu poate explica pierderea cuiva drag. Cu atât mai mult a mamei. Anii trec şi durerea, tristeţea, uimirea, ne-priceperea acelui lucru - dispariţia - nu se atenuează, nu se vindecă, nu trec. Sentimentul pierderii irecuperabile continuă să sape undeva într-un colţ al minţii, dar mai ales al sufletului. Dumnezeu să o odihnească pe mama ta!

    RăspundețiȘtergere